Sveriges ledande helhets­leverantör av prov & testning.

LaboTest AB ingår i den holländska koncernen OmnirayGroup. LaboTest AB är ett företag som bedriver en mer än 45 år gammal verksamhet som levererar och servar produkter med högsta kvalitet.

Fibersvetsar från Sumitomo

 • Enkelfiber till 12-ribbon.
 • Svetsar också 200 µm-fiber samt 200 µm till 250 µm, enkelfiber såväl som ribbon.
 • Svetsar Sumitomo FreeForm Ribbon såväl som Fujikura SpiderWeb Ribbon.
 • Snabbast på marknaden
 • Bäst optik på marknaden
Sumitomo T-72C

Sumitomo T-72C

Kärnlinjerande enkelfibersvets

T-72C är Sumitomos senaste kärnlinjerande enkelfibersvets. Den är mindre, lättare och snabbare än andra kärnlinjerande enkelfibersvetsar på marknaden. Speglarna för optroniken är ersatta av LED-teknik, åtta gångers optisk zoom garanterar bästa och mest korrekta analys av fibrerna innan svetsning såväl som av utförd svetsning. T-72C har en femtums touchskärm för enkel navigering, känner automatiskt av vilken typ av fiber som ska svetsas och har dubbla krympugnar. Instruktionsvideos ligger lagrade i svetsens minne. Li-ion-batteriet är ännu kraftigare än tidigare och klarar nu upp till 300 svetsningar och krympningar på en laddning. Batteriet laddas i svetsen och kan laddas samtidigt som svetsen används.

T-72C är IP52-godkänd och klarar därmed dammiga och regniga miljöer. Svetsen levereras med svenska menyer och är interaktiv där eventuell felsökning till och med kan utföras av Sumitomo i realtid. Man kan också enkelt ladda ner den senaste programvaran via nätet. Med SumiCloud-tjänsten kan svetsen låsas om den blir stulen, så att den då blir oanvändbar.

T-72C levereras med en smidig bärväska i robust hårdplast med axelrem och utfällbart arbetsbord för kap, skalare med mera.

Sumitomo T-71M12

Sumitomo T-71M12

NYA 12-ribbonfibersvets

T-71M12 är Sumitomos NYA 12-ribbonfibersvets. Den är designad att vara mindre, lättare och snabbare än andra ribbonfibersvetsar på marknaden idag. Speglarna för optroniken är borta och har ersatts av LED-teknik. T-71M12 är bl. a bestyckad med dubbla krympugnar, en touchmonitor för enkel navigering och ett kraftfullt Li-ion batteri som klarar hela 200 svetsningar och krympningar på en laddning. T-71M12 klarar av att svetsa en 250uM och 900uM enkelfiber upp till en 12 ribbonfiber.

En del av alla smarta funktioner är exempelvis när man klickar på batterisymbolen ser användaren direkt hur många svetsningar och krympningar man har kvar vid batteridrift. T-71M12 kan även laddas under drift. En annan smart funktion är att man kan få instruktioner, via en filmsekvens, hur man rengör svetsens mikroskop och LEDs för optimal drift. T-71M12 är IP5x & IPx2 godkänd, klarar därmed dammiga och regniga miljöer. T-71M12 levereras med svenska menyer, är interaktiv där eventuell felsökning kan utföras av Sumitomo i realtid via deras databas. Man kan också enkelt ladda ner den senaste programvaran via nätet. T-71M12 levereras med en smidig bärväska i robust hårdplast med axelrem och utfällbart arbetsbord för kap, skalare osv.

Sumitomo T-201e

Sumitomo T-201e

Handhållen FTTH-fibersvets

Handhållen FTTH-fibersvets för enkelfiber till 4-ribbonfiber.

 • Enkel och snabb ”mikro”svets
 • Enkla användarvänliga menyer med touchdisplay
 • Liten kompakt storlek för fiberjobb i trång miljö
 • VS-version for enkelfiber
 • M4-version for enkelfiber upp till 4-ribbonfiber
 • Kan även bestyckas med Sumitomos Lynx-system där man svetsar på en egen termineringskontakt på en bar enkelfiber
 • Levereras med en smidig bärväska i robust hårdplast med axelrem och utfällbart arbetsbord för kap och skalare
Sumitomo T-400S

Sumitomo T-400S

Mantellinjerande enkelfibersvets.

Sumitomo T-400S är en X- och Y-axlars mantellinjerande enkelfibersvets.

 • Snabb, flexibel, ruggad och lättanvänd, en utmärkt FTTx-svets
 • Stort injusteringsområde för fibrerna garanterar bra resultat
 • Enkelt och lättnavigerat handhavande med auto-mode
 • Svetsar på sju sekunder
 • Upp till 200 svetsningar och krympningar på en laddning
 • Levereras med en smidig bärväska i robust hårdplast
 • Enkel uppgradering av mjukvaran via Sumitomos Fusion Splicer Maintenance Application
Sumitomo JR-6 värmeskalare

Sumitomo JR-6 värmeskalare

JR-6 är Sumitomos senaste värmeskalare för enkelfiber till 12 ribbonfiber.

JR-6 har det mesta en fiberinstallatör kräver idag. Den kan drivas med det interna batteriet men även via fibersvetsen. Den är IPX1 klassad för tuffa miljöer. JR-6 är bestyckad med en indikator för batteri och temperaturnivå, den är även bestyckad med batterisparfunktion.

Sumitomo FC-8R fiberkap

Sumitomo FC-8R fiberkap

JSumitomos serie av FC-8R-kapar för enkelfiber upp till 12-ribbonfiber.

Dessa kapar är användarvänliga och kapar fibrerna med en enda tryckning. Kaparna levereras med autoroterande klinga och en inbyggt uppsamlingsenhet för att ta hand om fiberspill.

Sumitomo FC-6 fiberkap

Sumitomo FC-6 fiberkap

Sumitomos serie av FC-6 kapar för enkelfiber till 12 ribbonfiber.

Dessa kapar är användarvänliga och kan levereras med en uppsamlingsenhet för att ta hand om fiber-spill.

Sumitomo LYNX-system

Sumitomo LYNX-system

Vi erbjuder våra kunder Sumitomos LYNX system.

Detta gör att man kan svetsa på en fiberkontakt, av valfri typ, direkt på en fiberände. LYNX systemet levereras i olika kit och kan användas i alla Sumitomos senaste fibersvetsar, man använder då andra typer av fiberbackar som passar just till detta LYNX system.

JNoqom™ pigtails

Pigtails

JNoqom™ pigtails

 • Singlemode, Multimode (OM1, OM3)
 • Kontaktdonstyper. LC, SC, ST, FC, MTRJ mm •
 • Alla fiberlösningar levereras med utförliga testrapporter.

Sumitomo elektroder, kapklingor och krymphylsor

Som extra tillbehör kan vi även erbjuda våra kunder olika typer av elektroder, till de flesta fibersvetsmodellerna, kapklingor, till de flesta fiberkaparna och högkvalitativa krymphylsor, för olika typer av fiber från Sumitomo.

Optisk rengöring

Rengöringsprodukter från ITW Chemtronics

Rengöringsprodukter från ITW Chemtronics

Vi erbjuder ett brett sortiment av rengöringsprodukter från ITW Chemtronics. Denna marknadsledande pionjär har försett världsmarknaden med olika typer av rengöringsprodukter för maximal rengöringseffekt och bästa möjliga resultat. Dessutom tillverkas ITW Chemtronics produkter enligt kvalitetsstandarden ISO9001: 2000.

Vi använder cookies på vår hemsida för att ge dig den bästa möjliga användarupplevelsen. Om du fortsätter så antar vi att du accepterar detta. Läs mer om cookies här.