Sveriges ledande helhets­leverantör av prov & testning.

LaboTest AB ingår i den holländska koncernen OmnirayGroup. LaboTest AB är ett företag som bedriver en mer än 45 år gammal verksamhet som levererar och servar produkter med högsta kvalitet.

Mät- och analysinstrument

OTDR

OTDR

Dagens kommunikationsnät blir mer och mer sofistikerade där ledande nätoperatörer installerar ny teknik, därför lanserar nu Anritsu den senaste generationen av otdr instrument, modell MT1000A. Denna otdr bestyckas som vanligt med olika typer av moduler för Singlemode och Multimode fibernät med olika våglängder och dynamisk, vilket gör att instrumentet är lättanvänt i alla olika typer av fibernätverk. MT1000A har ett stöttåligt chassi och en stor tydlig 9” aktiv pekskärm med svenska menyer. Som standard ingår det även en inbyggd effektmätare. Som option kan man välja till en filtrerad port för att mäta på en i driftsatt aktiv fiber, andra optioner är bl.a. inbyggd WiFi för enkel överföring av mätkurvor till PC miljö, rödlaser för att detektera fiberbrott eller en videoprobe med inbyggd skanning funktion för att detektera smuts på kontakter, i paneler eller i instrumentets mätportar. Videoproben levereras med 7 olika toppar för alla olika kontakt typer. MT1000A har ett snabbt och användarvänligt gränssnitt uppbyggt i LINUX miljö där alla otdr mätningar sparas i standardiserat SOR format. MT1000A erbjuder FiberVisualizer och analysmjukvaran Networks för PC utan extra kostnad.

  • Enkel och intuitiv mjukvara
  • Åtkomst till alla funktioner och inställningar på en och samma plats
  • Kompakt och smidig för fälttester
  • Stor tydlig 9 tums touchdisplay
  • Inbyggd effektmätare som standard
  • Enkel att fjärrstyra för dubbelriktade mätningar
  • Enkel rapport funktion i PDF och XML format
µOTDR

µOTDR

Anritsu erbjuder ett brett OTDR sortiment som täcker alla behov för installation och felsökning av lokala fibernät, stadsnät, stamnät mm. Anritsus lilla smidiga µOTDR kan bestyckas med olika typer av moduler både för multimode och singelmode mätningar. Allt detta i olika dynamiska områden för punkt till punkt mätningar eller PON optimerade mätningar. Man kan även mäta på en aktiv fiber som är i driftsatt utan att skada otdr instrumentet. Har man inte kofigurerat instrumentet för att mäta på en i driftsatt fiber kan man istället mäta effekt i samma port där du utför dina otdr mätningar för att försäkra sig om att den aktuella fiberlänken är i driftsatt. Anritsus µOTDR är det självklara valet när man söker ett enkelt litet och smidigt otdr instrument för bästa mätresultat.

MT1000A

Ethernet / OTN / Fiber Channel / CPRI / SDH-PDH

Behovet av att testa 100GigE-förbindelser och 100GigE över OTN, men också Fiber Channel och CPRI, ökar och erfordrar sofistikerade testinstrument. Med Anritsus MT1000A kan du testa 100G, 40G och ”allt” upp till 10G (inklusive SDH och PDH) i ett och samma kraftfulla instrument.

För tester som du kör ofta kan du kan spara dina inställningar i instrumentet. Du kan också, med Anritsus Scenario Edit Environment Kit (SEEK), skapa mer omfattande testscenarion och exekvera dem med en enda knapptryckning. Nu är det ingen risk att något steg missas vid mer omfattande tester. Favoritinställningar och SEEK-scenarion kan du skapa såväl i MT1000A som på din dator för senare nedladdning.

MT1000A fjärrstyrs enkelt via VNC eller SCPI fjärrkommandon.

CWDM-testare

CWDM-testare

MT9090A/MU909020A är Anritsus lilla smidiga instrument för att snabbt kunna testa och verifiera CWDM nätverk. Anritsu utvecklade MT9090A/MU909020A till att monitorera och mäta effekt och våglängder över alla 18 CWDM kanalerna. Instrumentet är bestyckat med ett enkelt och användarvänligt gränssnitt, ett kraftfullt batteri för mobilt bruk och är helt kompatibelt enligt mätstandarderna ITU-T G.695 and G.694.2.

Anritsu ljuskällor

Ljuskällor

Anritsu erbjuder enkla robusta handhållna ljuskällorför för multimode och singlemode våglängder. Dessa väger endast 250 gram och har en uteffekt på -7 dBm för både multimode och singelmode våglängder. Dessa är även bestyckade med inbyggd ton generator.

Optiska effektmätare

Anritsu erbjuder enkla robusta handhållna effektmätare för multimode och singlemode mätningar. Dessa väger endast 250 gram och klarar att mäta effekter upp till +23dBm.

Optisk fiberidentifierare

Optisk fiberidentifierare

Anritsus FI700 serie är det enkla verktyget för att lokalisera trafik i en fiber. De robusta enheterna använder sig av den enkla makro-böj metoden för att enkelt identifiera om en fiber är driftsatt och därmed eliminerar man bl. a risken för ett eventuellt driftstop genom att dra ut fel fiberkontakt. Detta är ju också ett perfekt verktyg, precis som en effektmätare, för att försäkra sig om att man inte skadar sin OTDR utrustning vid mätning på en driftsatt fiber. Anritsus FI700 serie har en inbyggd tongenerator 270 Hz, 1 kHz, and 2 kHz samt dioder för att enkelt visa riktningen på trafiken den aktuella fibern.

Rengöringsprodukter från ITW Chemtronics

Optisk rengöring

Vi erbjuder ett brett sortiment av rengöringsprodukter från ITW Chemtronics. Denna marknadsledande pionjär har försett världsmarknaden med olika typer av rengöringsprodukter för maximal rengöringseffekt och bästa möjliga resultat. Dessutom tillverkas ITW Chemtronics produkter enligt kvalitetsstandarden ISO9001: 2000.

Rödlaserpenna Anritsu

Anritsu Rödlaserpenna

Rödlaserpennan VFL-650 från Anritsu finns i två utföranden, 2,5 mm universal port för FC, SC, ST, E2000 och DIN kontakter och även en 1.25 mm universal port för LC, MU etc. Denna rödlaserpenna gör det enkelt att lokalisera rätt fiber som man t.ex. vill mäta på. VFL-650 gör det också enkelt att lokalisera ett eventuellt fiberbrott. VFL-650 har en kraftfull rödlaser på 650nm som skall klara distanser upp till 5km. VFL-650 är bestyckad med en fast eller blinkande rödlaserkälla.

Vi använder cookies på vår hemsida för att ge dig den bästa möjliga användarupplevelsen. Om du fortsätter så antar vi att du accepterar detta. Läs mer om cookies här.