Sveriges ledande helhets­leverantör av prov & testning.

LaboTest AB ingår i den holländska koncernen OmnirayGroup. LaboTest AB är ett företag som bedriver en mer än 45 år gammal verksamhet som levererar och servar produkter med högsta kvalitet.

Töjningsgivare PCB

Töjningsgivare

Traditionella töjningssensorer är baserade på straingage-teknologi. För att effektivt kunna mäta töjningsvärdena i en kraft- eller belastningsmätning används oftast en resistansbrygga av Wheatstone-typ. En Wheatstone-brygga fungerar bra men endast i ett mindre mätområde och inte helt linjärt i undre och övre delen av ett större och bredare mätområde. Därför kan betydande mätfel uppstå i dessa delar av mätområdet. För att undvika dessa mätfel tillverkar PCB piezoelektriska töjningssensorer med kvartskristall som matar ut samma mV/µε i hela det användbara mätområdet. Således förbättras noggrannheten. ICP® modellerna RHM240 och 740B02 är töjningssensorerna för dessa applikationer.

Vi använder cookies på vår hemsida för att ge dig den bästa möjliga användarupplevelsen. Om du fortsätter så antar vi att du accepterar detta. Läs mer om cookies här.