Sveriges ledande helhets­leverantör av prov & testning.

LaboTest AB ingår i den holländska koncernen OmnirayGroup. LaboTest AB är ett företag som bedriver en mer än 45 år gammal verksamhet som levererar och servar produkter med högsta kvalitet.

Värmeugn för värme och torkning

Tillförlitliga, snabba och energieffektiva värmebehandlingar

Vötsch Industrial Laboratory Ovens

Vötsch Industrial Laboratory Ovens

Idag är efterfrågan på tillförlitliga, snabba och energieffektiva värmebehandlingar större än någonsin inom fordons- och rymdindustrin, elektronik- och bio-läkemedelsindustrin samt vid universitetets forskningslaboratorier.

Med Vötsch industrugnar med en testvolym mellan 60 och 200 liter erbjuder vi dig värme- och torkugnar för produktutveckling, kvalitetsprovning, värmeåldring och testning av plastprover enligt standarderna

De är idealiska för applikationer som kräver hög precisionstemperaturreglering i området mellan +50 och +300 °C, vilket garanterar reproducerbara, tillförlitliga resultat. De är utformade speciellt för tunga applikationer i industriella miljöer, vilket kräver robusta konstruktioner.

Samma mått som Heraeus-serien 6000, vilket gör det enkelt att byta ut och ersätta befintlig äldre utrustning.

Industrial Laboratory Ovens (pdf)

Heratherm

Heratherm

Heratherm (fd. Hereaus) värmeskåp levereras komplett utrustade för en mängd standardiserade torkning och värmeprocesser. Skåpen förser störst volym på minimal arbetsyta och ger utmärkt temperaturnoggrannhet och mikroprocessorstyrning för högsta reproducerbarhet.

Serien erbjuder modeller med eller utan mekanisk fläkt. Värmeskåpen går att styra via en dator med ASCII-protokoll samt att våra skåp finns med möjlighet att programmera simplare 10-stegsprogram direkt på displayen.

General protocol

Volym: 60 l upp till 180 l
Maxtemperatur: 250 °C

Advanced protocol

Volym: 60 l upp till 180 l
Maxtemperatur: 330 °C

Volym: 400 l upp till 750 l
Maxtemperatur: 250 °C

Heratherm Heating and Drying Ovens (pdf)

Lacktorkningsugn

Lacktorkningsugn

LUT 6050/LUT 6050 F lacktorkningsugn med friskluftscirkulation garanterar säker användning av applikationer innehållande brandfarliga lösningsmedel.

LUT 6050 Coatings (pdf)

Vakuumtorkskåp

Vakuumtorkskåp

Torka upp till sex gånger snabbare än vid användning av konventionella enheter. Thermo Scientific ™ Vacutherm vakuumuppvärmning och torkugnar ger enastående möjligheter för snabb och försiktig torkning. Utmärkt värmeöverföring och snabb uppvärmning minimerar driftstiden. Ett dubbelglasat skyddsglasfönster ger ett unikt implosionsskydd. Modulärt system tillåter applikationsspecifika konfigurationer genom ett brett utbud av tillbal och utrustningsalternativ..

Vacuum Ovens (pdf)

Muffelugn

Muffelugn

Robusta och pålitliga högtemperaturugnar med utmärkt temperaturnoggrannhet, extremt låg yttertemperatur, patenterad dörrupphängning och låg energikonsumtion.

Broschyr Furnaces

Vi använder cookies på vår hemsida för att ge dig den bästa möjliga användarupplevelsen. Om du fortsätter så antar vi att du accepterar detta. Läs mer om cookies här.