Sveriges ledande helhets­leverantör av prov & testning.

LaboTest AB ingår i den holländska koncernen OmnirayGroup. LaboTest AB är ett företag som bedriver en mer än 45 år gammal verksamhet som levererar och servar produkter med högsta kvalitet.

Batteriprovning

Klimatskåp och Temperaturskåp för testning av litiumjonbatterier.

Klimatskåp och Temperaturskåp för testning av litiumjonbatterier Alternativa drivsystem är en central komponent i bilens framtid. I jämförelse med andra mobila lagringssystem har litiumjonbatterier och bränslecellsteknik blivit etablerade på marknaden. Allt större applikationer kräver lagringssystem som båda har en mycket hög energikapacitet och ger en hög effektnivå.

Ett energilagringssystem måste vara så säkert som möjligt. Externa belastningar, t.ex. orsakade av höga eller låga temperaturer, snabba temperaturförändringar, fuktighet, mekaniska belastningar eller frätande påverkan, får inte leda till misslyckande eller oavsiktliga reaktioner.

Under temperaturprovningarna kan överbelastningsförhållanden eller störningar inträffa. De kan till sist resultera i att batterier förstörs. Med den ständigt ökande storleken av lagringssystem blir effekten av en störning större och den potentiella risken när litiumbatterier testas ökar. Därför har säkerheten, framförallt personlig säkerhet, högsta prioritet.

Vi använder cookies på vår hemsida för att ge dig den bästa möjliga användarupplevelsen. Om du fortsätter så antar vi att du accepterar detta. Läs mer om cookies här.